Diëtiste & Visie

In 2008 ben ik afgestudeerd aan de Haagse Hogeschool in Den Haag. Na de 4 jarige HBO studie Voeding&Dietetiek mocht ik me officieel diëtist noemen. Een diëtist is gebonden aan het medisch beroepsgeheim en de wettelijke voorschriften rondom persoonsregistratie. Je persoonlijke gegevens worden daarom altijd vertrouwelijk behandeld. Daarnaast ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) en sta ik ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Sinds februari 2009 ben ik mijn eigen praktijk gestart in Zande Therapie&Zorg aan de Langestraat in ‘s-Gravenzande. In de afgelopen jaren ben ik daarnaast als diëtist werkzaam geweest binnen een Eetstoornissencentrum. Vanaf januari 2012 is de locatie in Paramedisch Centrum Lijfsupport in Naaldwijk erbij gekomen en ben ik me full time op de praktijk gaan richten. Vanaf september 2012 ben ik ook iedere donderdagochtend rond 9.15 te horen op WOS radio, daar geef ik tips voor een gezonde leefstijl. In juni 2013 heb ik de opleiding sportdietetiek afgerond en mag ik mijzelf sportdiëtist noemen.

Voeding en een gezonde leefstijl zijn belangrijk om jezelf fit en vitaal te voelen. In de loop van de jaren heb ik al meerdere malen gezien dat mensen bij een gezonde, gevarieerde en goed afgestemde voeding zoveel baat kunnen hebben. In de praktijk werk ik zoveel mogelijk volgens de gemiddeld aanbevolen dagelijkse hoeveelheden (Schijf van Vijf). Aan de hand hiervan adviseer ik welke punten aangepast kunnen worden binnen het eet- en leefpatroon. Want het belangrijkste blijft dat het voedings- of dieetadvies haalbaar en praktisch voor je is. Het is immers geen dieet, maar een nieuwe eet- en leefstijl die je weer aan moeten leren. Daarom zoeken we samen naar een goede balans!

Kortom, ik sta voor: “professionaliteit, persoonlijkheid en praktisch”!

Een afspraak maken voor een consult, dat kan

Het eerste consult bestaat uit een intake. Dit gesprek zal ongeveer een uur duren. Tijdens deze intake wordt er aandacht besteed aan de hulpvraag, de klachten, de persoonlijke situatie, de leefstijl en de voedingsgewoonten. Aan de hand van deze informatie wordt een behandelplan met een voedings- of dieetadvies gegeven.

Tijdens de vervolggesprekken die ongeveer 15-30 minuten duren, werken we stapsgewijs naar de gestelde doelen toe. Tijdens de vervolggesprekken bespreken we hoe het voedings- of dieetadvies in verschillende situaties in de praktijk gebracht kan worden, bespreken we knelpunten, krijg je meer kennis over voeding en leer je zelf een goede balans vinden in het maken van de juiste keuzes. Jij blijft immers degene die het voedings- of dieetadvies in praktijk moet brengen!

Hoeveel consulten nodig zijn is afhankelijk van de diagnose en de hulpvraag en voortgang.

Laatste nieuws

 • Diëtiste Marjolein van Dop wordt LIJFSTIJL diëtisten
  Per 1 september 2013 gaat Diëtiste Marjolein van Dop verder onder een nieuwe naam. Samen met collega diëtist Monique Ammerlaan gaat zij verder onder LIJFSTIJL
 • Super Shopper tour
  Iedere maand organiseert Diëtiste Marjolein van Dop in samenwerking met AH ´s-Gravenzande de Super Shopper tour. Tijdens deze interactieve tour leer je hoe je in
 • Go for (f)it!
  Go for(F)it is een cursus voor kinderen met overgewicht. Om het probleem van overgewicht aan te pakken is een brede aanpak noodzakelijk. Tijdens de cursus

Recente reacties

  Adressen

  Therapie & Zorg Zande
  Langestraat 83
  2691 BC 's-Gravenzande

  Paramedisch Centrum Lijfsupport
  Verhagenplein 3
  2671 HS Naaldwijk
  Email: info@dietistemarjolein.nl

  Recepten

  Bereken snel je BMI


  De Body Mass Index (BMI) geeft de verhouding weer tussen je gewicht en de lengte van je lichaam. De BMI zegt iets over het risico dat je gewicht oplevert voor je gezondheid.

  Index (kg/m²) Interpretatie
  Minder dan 18,5 Ondergewicht
  18,5 en 25 Gezond gewicht
  25 tot 30 Overgewicht
  Boven 30 Ernstig overgewicht
  * Voor kinderen t/m 16 jaar moeten aangepaste grenswaarden worden gebruikt. Meer weten? Neem contact met mij op!